Oproep Henderson voor Engeland leidt tot ophef

Oproep Henderson leidt tot stormvloed aan kritiek: 'Wordt een pijnlijke zomer'

14 maart om 16:29
Laatste update: 14 maart om 17:47

Gareth Southgate heeft zijn definitieve selectie voor Engeland bekend gemaakt en heeft daarin een plekje voor Jordan Henderson ingeruimd. Dat valt niet bij iedereen in goede aarde, zo is te zien in de reacties. Zowel in de pers als op social media zwelt de kritiek aan. Henderson ligt sinds de zomer al onder vuur in het land, sinds hij de overstap maakte naar Saudi-Arabië. Hoewel de middenvelder inmiddels voor Ajax speelt, wordt zijn aanwezigheid in de selectie niet met gejuich ontvangen.

Op de persconferentie geeft Southgate tekst en uitleg over het selecteren van Henderson. "Het is goed om te zien dat hij speelt in een competitie waarin we hem makkelijker kunnen volgen. En natuurlijk het Europese voetbal, hij speelde vorige week in de Conference League tegen Aston Villa. Zo is het voor ons makkelijker in te schatten wat zijn niveau is. Hij heeft een grote invloed op Ajax sinds hij er is, ze zijn erg blij met hem. We weten wat hij brengt."

In Engeland is er echter veel te doen om de plaats van Henderson in de selectie van het nationale team. GOAL vraagt zich af waarom Henderson de voorkeur krijgt boven Ross Barkley, die een goed seizoen kent bij Luton Town. 'Helaas wordt zijn pad geblokkeerd door een zekere voormalig middenvelder van Liverpool, een van de eerste namen op de lijst van Southgate. Fans van Engeland kunnen zich opmaken voor weer een pijnlijke zomer.'

Ook op X zijn de reacties op het selecteren van Henderson veelzeggend. Menig fan steekt de draak met het oproepen van de Ajacied.