Kraay wijst Brobbey, Memphis en Simons aan als basisspelers bij Oranje

Kraay wijst centrumspits Oranje aan: 'Hij is een plaag voor verdedigers'

14 maart om 08:47

Hans Kraay zou Cody Gakpo niet opstellen bij Oranje. Brian Brobbey is in de ogen van de analist de aangewezen man als centrumspits, die bijgestaan zou moeten worden door Memphis Depay en Xavi Simons, zo geeft Kraay aan bij ESPN.

Xavi Simons hoort in de ogen van Kraay in de basis thuis. "Er zit een versnelling en brutaliteit in. Hij kan zó verschrikkelijk goed voetballen. Ik heb laatst ontzettend van hem genoten tegen Real Madrid." Ook Memphis Depay zou onomstreden zijn bij de analist, die zijn TV voor de aanvaller afstemt op Atlético Madrid. "Ik kijk hun wedstrijden speciaal voor hem."

Ook over wie de eerste keuze als centrumspits zou zijn, is Kraay duidelijk: Brian Brobbey, die hij als 'plaag voor verdedigers' ziet. Wel zou hij er begrip voor hebben als Ajax zijn spits niet af zou staan voor de naderende interlandperiode. "Hij heeft natuurlijk wat pijntjes en het zou volkomen plausibel als Ajax zegt: Wij hebben jou nodig om dit seizoen de meubelen te redden, dus jij blijft hier om te herstellen."

Cody Gakpo is bij Kraay het kind van de rekening, al ligt dat volgens de analist vooral aan de luxe die Oranje voorin heeft. "Wie ben ik om Gakpo te passeren voor Simons? Maar als je dit allemaal ziet, dan is het niet zo dat wij een krokettenploeg opstellen." Als pinchhitter zou Kraay Wout Weghorst meenemen, hoewel hij de spits van TSG Hoffenheim niet geweldig vindt in die rol. "Maar als je hem erin gooit, worden verdedigers wel bang." Met het afhaken van Joshua Zirkzee zou Kraay ook Donyell Malen meenemen. "Hij heeft een goed seizoen. Hij speelt rechtsbuiten of in de spits, maar is geen fladderende tien."