Heerenveen kondigt vertrek Van Wonderen aan

Heerenveen kondigt vertrek Van Wonderen aan: weg voor Steijn lijkt vrij

11 maart om 09:43
Laatste update: 11 maart om 09:50

Kees van Wonderen vertrekt aan het einde van het seizoen bij sc Heerenveen. De Friezen spreken van een gezamenlijk besluit. De trainer stond sinds de zomer van 2022 aan het roer in het Abe Lenstra Stadion.

"We hebben recent met elkaar gezeten om te praten over de toekomst. Dit was een open en eerlijk gesprek waarbij we hebben geconcludeerd dat van beide kanten niet alle vinkjes op groen stonden om de samenwerking te verlengen", zegt algemeen directeur Ferry de Haan.

"Ik wil echter wel benadrukken dat de samenwerking goed is geweest en dat dit ook nog altijd zo is", vervolgt De Haan. "Tijdens zijn periode als hoofdtrainer heeft Kees zich altijd ingespannen om zowel op sportief vlak als in de verdere professionalisering rondom ons eerste elftal stappen te maken." Onder leiding van Van Wonderen eindigde Heerenveen vorig seizoen als achtste in de Eredivisie. Ook dit seizoen zijn de Friezen nog in de race voor een play-offticket om Europees voetbal.

Van Wonderen, die eerder succesvol was bij Go Ahead Eagles, meent dat de club stappen heeft gemaakt. "Bij mijn aanstelling heb ik gezegd dat we de ambitie hadden om binnen drie jaar structureel voor kwalificatie om de play-offs te spelen. Vorig seizoen zijn we daarin geslaagd en ook dit jaar hebben we nog alles om voor te spelen. Ik kijk dan ook terug op een mooie periode die ik dit seizoen samen met supporters, spelers en staf hoop te bekronen."

De geruchten over een vertrek van Van Wonderen wakkerden al aan, toen de clubleiding onlangs werd gespot met Maurice Steijn. De ex-coach van Ajax sprak afgelopen week in Wolvega met de Friezen.