Tabloids laken 'kwetsbaar' United, Ten Hag overtuigt niet: 'Veel werk te doen'

Tabloids laken 'kwetsbaar' United, Ten Hag overtuigt niet: 'Veel werk te doen'

9 maart om 16:17

Manchester United heeft dankzij twee benutte strafschoppen drie punten overgehouden aan het duel met Everton (2-0). De ploeg van Erik ten Hag sprankelde niet, constateren Engelse media, die niet overtuigd zijn van de Nederlandse manager.

Ten Hag heeft het geluk niet aan zijn zijde. United moet het voorlopig zonder linksbacks doen, die allen geblesseerd zijn, waardoor centrumverdediger Victor Lindelöf die positie innam. Voorin mist Ten Hag onder meer Rasmus Højlund. 'Geteisterd door blessures leverde de ploeg van Ten Hag een onsamenhangende prestatie', schrijft The Sun.

'Dat werd vaak geïllustreerd door de eigenzinnige Casemiro', vervolgt de tabloid. Ook GOAL zag United geen beterschap tonen ten opzichte van de nederlaag tegen Manchester City (3-1) vorige week. Ten Hag wordt beoordeeld met een 5. 'Hij koos voor dezelfde namen als in het Etihad Stadium en de prestatie was nagenoeg hetzelfde. Het verschil was dat Everton in tegenstelling tot City niet in staat was de zwakke punten van United bloot te leggen.'

90Min is iets milder en geeft Ten Hag een nipte voldoende (6). 'Geen bijzonder of overtuigend optreden van zijn kant, maar hoe dan ook een belangrijke overwinning', klinkt het. 'Er is veel werk te doen voor de Nederlander. 'Bij balverlies oogt United zeer kwetsbaar en in balbezit is het mager.'

Door de zege voert United weer wat druk uit op nummer vijf Tottenham Hotspur. The Mancunians mogen nog altijd dromen van deelname aan de Champions League volgend seizoen. Het gat tot nummer vier Aston Villa is acht punten.