Ajax-coach Van 't Schip denkt wissels nodig te hebben

Van 't Schip was er snel uit: 'Maar we gaan van aantal wissels uit'

7 maart om 18:33

John van 't Schip wil vertrouwen geven aan de Ajax-spelers die van FC Utrecht wisten te winnen. De trainer beaamt dat de Amsterdammers voor een zware opgave staan in het Conference League-tweeluik tegen Aston Villa.

Volgens Van 't Schip was hij er snel uit om met dezelfde elf spelers te starten. "We hebben er niet lang over na hoeven denken. We willen verder gaan met hetgeen we begonnen zijn", zegt hij tegen ESPN. "De jongens zijn voldoende uitgerust om in ieder geval te beginnen."

Onder meer Sivert Mannsverk speelt zijn tweede wedstrijd in vier dagen tijd, terwijl hij afgelopen weekend pas zijn rentree maakte na lang blessureleed. Van 't Schip erkent dat de Zweed mogelijk niet de negentig minuten vol kan maken. "Mannsverk is een jongen die niet veel wedstrijden in de benen heeft nog, dus daar hebben we Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen voor. We gaan ervan uit dat er een aantal wissels moeten plaatsvinden, maar beginnen met dezelfde elf."

Bij Aston Villa zijn er wel enkele wijzigingen. Belangrijke spelers als Leon Bailey en John McGinn nemen op de bank plaats. Wat is de conclusie van Van 't Schip over de 'B-ploeg' van The Villans? "Dat ze zich aanpassen aan ons", grapt de Ajax-oefenmeester. "Nee, gewoon hartstikke goeie spelers, ze ruilen een international in voor een andere international. Het is allemaal hoog niveau, spelen allemaal internationaal voor hun land."