Vitesse komt met reactie

Vitesse erkent brief te hebben ontvangen na zorgen over Russisch eigenaarschap

5 maart om 19:35

Vitesse heeft middels een bericht op de clubsite gereageerd op de ontstane onrust na de brief die het heeft ontvangen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dat ministerie heeft in juni van vorig jaar een informatieverzoek ingediend bij de Arnhemmers, omdat er zorgen zijn over het feit dat de club nog altijd officieel in Russische handen verkeert. 

Vitesse geeft in het statement aan de gevraagde informatie meteen aan het ministerie te hebben verschaft en aangeboden, om dit vervolgens in een overleg nader toe te lichten. Dat overleg is er geweest. Niet lang daarna heeft Vitesse, op verzoek van het ministerie, extra en aanvullende documenten toegestuurd. De club geeft aan in de maanden die daarop volgden een aantal keer navraag te hebben gedaan naar de voortgang van het onderzoek, 'maar daarover kon door het ministerie toen nog geen duidelijkheid worden verschaft', zo is te lezen. 

Vitesse erkent vorige week een brief te hebben ontvangen, met daarin de bevindingen. De inhoud daarvan is door het ministerie als 'vertrouwelijk' bestempeld. De huidige nummer zeventien van de Eredivisie heeft twee weken de tijd gekregen op een reactie. 'Daarnaast is Vitesse door het ministerie uitgenodigd voor een overleg', zo tekent de club op. Op die uitnodiging gaat de club in. 

Daarnaast geeft Vitesse aan dat het hoopt op korte termijn te kunnen beschikken over de eindversie van het Integis-rapport, evenals het rapport van Wladimiroff Advocaten. Dat kantoor startte vorig jaar met het onderzoek naar de overname binnen de huidige sanctieregelgeving. 'Beide rapporten zijn gebaseerd op maandenlang, gedegen onderzoek en kunnen een belangrijke rol spelen bij het wegnemen van de zorgen bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat', is de verwachting. 

Alle partijen hebben immers hetzelfde belang, aldus Vitesse. 'Ervoor zorgen dat de aandelen zo snel mogelijk kunnen worden overgedragen waardoor problemen kunnen worden opgelost en de blik vooral kan worden gericht op de toekomst.'