'Alonso voert gesprekken met potentiële nieuwe club, nieuws voor Liverpool'

'Bayern München voert positieve gesprekken met gedroomde Tuchel-opvolger'

5 maart om 10:30

Bayern München heeft de gesprekken met Xabi Alonso opgestart. De 42-jarige trainer van Bayer Leverkusen geldt in Zuid-Duitsland als topkandidaat om Thomas Tuchel op te volgen.

Tuchel vertrekt aan het einde van het seizoen bij Bayern, dat de zoektocht naar een nieuwe trainer is gestart. Alonso ligt nog tot de zomer van 2026 vast bij Leverkusen, Der Rekordmeister wil hem daar komende zomer losweken, meldt de Duitse tak van Sky. Naar verluidt heeft Bayern in de eerste gesprekken positieve signalen van Alonso gekregen.

Leverkusen zit hoog in de boom voor de Spanjaard, die met Die Werkself afstevent op het eerste landskampioenschap in de clubgeschiedenis. De Duitsers verlangen een bedrag tussen de vijftien en 25 miljoen euro, klinkt het. Alonso wordt niet alleen begeerd door Bayern. De oefenmeester staat er ook goed op bij Liverpool, waar Jürgen Klopp gaat vertrekken.

Florian Plettenberg, journalist van Sky, vertelt in de show Transfer Update dat Alonso een duidelijke voorkeur heeft. "Als hij vertrekt bij Leverkusen, gaat hij naar Bayern en niet naar Liverpool", zegt hij. "Alonso is van mening dat het moeilijk is om de erfenis van Klopp op te volgen. Je kan daar meer verliezen dan winnen." Alonso stond tussen 2004 en 2009 onder contract bij Liverpool. In 2014 verkaste hij naar Bayern, waar hij drie jaar later zijn carrière afsloot. Tussendoor was hij actief voor Real Madrid.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!