Napoli verslaat Juventus

Juve gaat kopje onder bij Napoli en geeft Inter kans om nog verder uit te lopen

3 maart om 22:38
Laatste update: 3 maart om 22:41

Juventus is zondagavond onderuit gegaan bij Napoli. De Oude Dame kwam laat op de avond nog op gelijke hoogte, maar gaf het alsnog uit handen. Door de nederlaag kan Serie A-koploper Internazionale maandagavond nog verder uitlopen.

Middenmoter Napoli won midweeks al met 1-6 bij Sassuolo, en trok die goede vorm door tegen Juventus. De regerend landskampioen had veel meer balbezit, maar wist dat pas vlak voor rust om te zetten in een doelpunt. Kvicha Kvaratskhelia kreeg de bal voor zijn voeten na een afgeslagen voorzet, en schoot overtuigend binnen.

Lang leek Napoli af te stevenen op een overwinning, tot in de slotfase. Via Chiesa kwam de ploeg van trainer Massimiliano Allegri in minuut 81 alsnog langszij. De treffer van de Italiaan was erg fraai.

Lang kon Juve niet genieten van die gelijkmaker, want enkele minuten later ging de bal op de stip na een overtreding op Victor Osimhen. De Nigeriaanse spits ging zelf achter de bal staan en miste. Giacomo Raspadori was er echter als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te schieten: 2-1.

Door de nederlaag kan Internazionale nog verder uitlopen. De ploeg van Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen speelt maandagavond het duel met Genoa.