Slot ziet 'vervelende' oude bekende hem pijnigen: 'Dan denk ik: oh nee, niet weer'

Slot ziet 'vervelende' oude bekende hem pijnigen: 'Dan denk ik: oh nee, niet weer'

3 maart om 17:47
Laatste update: 3 maart om 19:33

Arne Slot lijkt er stiekem nog steeds van te balen dat Guus Til nu voor PSV speelt, in plaats van voor Feyenoord. De middenvelder was zondag weer eens beslissend tegen Feyenoord en Slot vreesde daarvoor. De trainer van Feyenoord lijkt ook niet meer op een kampioenschap te rekenen.

Slot is niet ontevreden met het optreden van Feyenoord tegen PSV (2-2). De oefenmeester vindt dat de Eindhovenaren in de eerste helft sterker waren, maar zag zijn ploeg goed spelen in het tweede bedrijf. "Ik denk dat PSV in de tweede helft maar één kans gekregen heeft. Dan komt die vervelende Guus Til, die altijd weer fit is als wij tegen hem spelen", zegt Slot bij ESPN. Hij liet een stukje kwaliteit en klasse zien: een geweldige goal van Guus."

"Hij is altijd voor de goal, daarom hadden wij hem ook heel graag willen behouden anderhalf jaar geleden", gaat Slot verder. Twee jaar geleden speelde Til nog op huurbasis bij Feyenoord. "Door omstandigheden vonden wij dat dat niet kon en ging PSV met hem aan de haal. Als ik hem dan zie staan denk ik: oh nee, niet weer die Guus Til."

Slot ziet dat PSV ook makkelijker scoort dan Feyenoord. Hij maakt zich dan ook geen illusies. "Daarom hebben ze ook volledig terecht tien punten meer dan wij. Van een ploeg die een jaar lang alleen van ons in de beker heeft verloren, is het wat naïef om te stellen dat zij in de laatste tien wedstrijden nog vier keer gaan verliezen. Er is geen enkele reden voor ons om te verslappen, zowel naar boven als naar onderen kijkend niet. Maar ik vind het heel naïef om te veronderstellen dat een ploeg met zo veel kwaliteit vier duels meer gaat verliezen dan wij in de komende tien wedstrijden."