Kritische Kuipers glundert na zege: 'Prachtig, nu kijken naar Ajax'

Kritische Kuipers glundert na zege: 'Prachtig, nu kijken naar Ajax'

2 maart om 21:29

Bas Kuipers is dolblij na de zege van Go Ahead Eagles op RKC Waalwijk (1-0). De ploeg van trainer René Hake klimt op de ranglijst naar de vijfde plek, wat betekent dat Kowet in elk geval tot morgen boven Ajax staat. 

Door een goal van Jakob Breum versloeg Go Ahead RKC. Kuipers geeft de credits aan winteraanwinst Søren Tengstedt, die de assist gaf. "Dat kan die jongen. Je zag het gelijk op de training: goed in de kleine ruimtes, oog voor dit soort balletjes... Mooi dat het eruitkwam", zegt hij tegen ESPN. "De scouting levert goed werk. Dan komt er een jongen van wie je gelijk op de training denkt: lekker dat zo'n jongen erbij loopt."

Het is niet enkel hosanna bij Go Ahead. "Vooral in de eerste helft waren we slordig. Soms word je slordig omdat je niet tussen de linies durft te spelen en de eerste oplossing zoekt", aldus Kuipers. "Ja, ik ben kritisch. Maar dat moeten wij beter doen."

Toch is er voldoende reden tot juichen in Deventer. De vijfde plek is in handen van Go Ahead. "Prachtig. Nu kijken naar Ajax", besluit Kuipers met een knipoog."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!