Wijnstekers en Van Aerle over de crisis in Amsterdam

'Kan schijnheilig doen, maar ík vind het niet erg hoe het nu bij Ajax gaat'

2 maart om 10:15
Laatste update: 2 maart om 10:17

Bennie Wijnstekers en Berry van Aerle vinden het niet heel erg dat het dit jaar minder gaat met Ajax. Dat vertelt het tweetal in een interview met De Telegraaf. De ras-Rotterdammers zagen mindere periodes voor Feyenoord en PSV en vinden nu dat Ajax aan de beurt is.

"Ik heb er geen medelijden mee", luidt de eerste conclusie van Van Aerle over de periode die Ajax doormaakt. "Wij hebben ook mindere seizoenen gehad en dan waren zij weer top. Natuurlijk hebben Feyenoord, PSV en Ajax elkaar nodig om een goede en leuke competitie te hebben. Maar ik vind het niet zo erg dat het daar nu even wat minder gaat." Ajax staat op dit moment vijfde in de Eredivisie met negentien punten achterstand op koploper PSV.

Net als Van Aerle slaapt ook Wijnstekers geen nacht slechter om de crisis in Amsterdam. "Ik kan wel schijnheilig gaan doen, maar natuurlijk vind ik dat niet erg. Andersom zouden ze dat ook niet vinden. Het klopt wel dat ik een hekel heb aan de houding bij Ajax. Die arrogantie. Daar zit je als Feyenoorder altijd toch een beetje tegenaan te hikken, maar het is zeker niet zo, dat ik een hekel heb aan de mensen van Ajax."

Wijnstekers heeft ook een goede verhouding met (oud-)spelers van Ajax. "Met Sjaak Swart kan ik het geweldig vinden en bijvoorbeeld ook Simon Tahamata, Edo Ophof en John van ’t Schip vind ik allemaal geweldige gasten. Het is altijd weer leuk als ik hen tegenkom."