Russische media: Promes keert niet terug bij Spartak, uitlevering verwacht

Russische media: Promes keert niet terug bij Spartak, uitlevering verwacht

1 maart om 12:15
Laatste update: 1 maart om 12:40

Quincy Promes keert niet terug bij Spartak Moskou, melden diverse Russische media. De 32-jarige aanvaller is aangehouden in Dubai, waar hij wordt vastgehouden en geen toestemming krijgt om naar Rusland te reizen.

Promes was met Spartak Moskou op trainingskamp, ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op het vliegveld van Dubai werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Sport Express meldt nu dat Promes niet meer terugkeert bij Spartak Moskou. Sterker nog: de krant verwacht dat Promes wordt uitgeleverd aan Nederland, waar hij wegens drugssmokkel is veroordeeld tot een celstraf van zes jaar.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Nederland zegt tegenover het Russische media op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen. "Wij zijn op de hoogte van berichten in de media over de arrestatie van Promes in Dubai. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat we deze informatie niet kunnen bevestigen", wordt er benadrukt. "Wij wenden ons hiervoor tot de autoriteiten van Dubai. Uiteraard proberen we de juistheid van deze rapporten te verifiëren. We begrijpen dat deze zaak van groot belang is, maar op dit moment kunnen we geen details delen."

Behalve cocaïnesmokkel is Promes ook veroordeeld tot een schadevergoeding voor het neersteken van zijn neef. In diezelfde zaak werd hij tevens veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar. Het hoger beroep in die zaak loopt nog.