FC Barcelona bereid om contract met Nike te breken

'Barça nadert historische beslissing: contractontbinding kledingsponsor nabij'

1 maart om 08:30

FC Barcelona staat op het punt om het contract met Nike te ontbinden, zo weet Sport te melden. Hiermee staat de Spaanse topclub voor een historische beslissing, want de samenwerking met het kledingmerk loopt al sinds 1998.

Volgens het medium moet de komende dagen een definitieve beslissing gemaakt worden over deze langlopende samenwerking. De club is al een tijdje aan het nadenken over een mogelijke oplossing en de kans is zeer aannemelijk dat FCBarcelona een eigen merk gaat oprichten. Binnen Barça gaan ze er niet vanuit dat Nike aan de eisen van de Spaanse club kan voldoen en dus is een breuk nabij.

Puma heeft nadrukkelijke interesse getoond om het nieuwe kledingmerk van Barcelona te worden. Het bedrijf biedt iets meer dan honderd miljoen euro aan Barça. Dat is een hoger bedrag dan Nike, want het huidige kledingmerk betaalt ongeveer 85 miljoen euro volgens Sport

Het lijkt er echter op dat de Spaanse topclub gaat kiezen om een eigen kledingmerk op te richten. Dit zou tot stand moeten komen via BLM (Barça Licensing & Merchandising). Dat is hun eigen merk voor alle niet-sportkleding en andere attributen. Voorzitter Joan Laporta denkt dat de club met een eigen merk veel meer geld kan verdienen en bovendien wil de Spaanse topclub Nike niet vervangen door een ander groot merk.