'Sandwichtrainer' Bosz geeft uitleg bij PSV: 'Wij doen dat ook in open spel'

Bosz hoort bijzondere termen van Kraay: 'Ben jij contra- en sandwichtrainer?'

24 februari om 19:59
Laatste update: 26 februari om 15:29

Peter Bosz kreeg voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle de vraag of hij een contra- en sandwichtrainer is. Dat komt doordat de coach van PSV in Zwolle weer kiest voor André Ramalho en zijn defensie in een sandwichvorm dekt.

Tegen Borussia Dortmund liet Bosz Jerdy Schouten als centrale verdediger spelen, tegen PEC staat Ramalho weer naast Olivier Boscagli. Verslaggever Hans Kraay junior vraagt Bosz of hij een contra-trainer is, doordat andere trainers het juist omgekeerd zouden doen. "Misschien niet contra, maar je kunt op verschillende manieren verdedigen: in je zestien staan en daar proberen alles tegen te houden, of je probeert te voorkomen dat ze in de zestien komen. Ik hou liever dat laatste aan", reageert Bosz bij ESPN.

Later in het interview schudt Hans Kraay weer een bijzondere term uit zijn mouw: hij vraagt zich nu af of Bosz een sandwichtrainer is. Dat heeft te maken met de manier waarop de twee centrale verdedigers van PSV dekken. "Vaak laat een trainer bij een corner één speler voor en één speler achter een tegenstander komen", zegt Bosz. "Wij doen dat niet alleen bij corners, maar ook in open spel. Het kan met name tegen een spits die niet snel is, maar zelfs tegen een spits die wel snel is kan het. Dan moet je het goed inschatten: dan haal je in ieder geval alles voor hem weg en moet je alleen de diepte bespelen."