Ten Hag doet boekje open over Lang: 'Ik handelde in belang van Ajax'

Ten Hag doet boekje open over Lang: 'Ik handelde in belang van Ajax'

24 februari om 16:58
Laatste update: 24 februari om 17:05

Erik ten Hag is fan van Noa Lang. Bij Ajax clashten de twee wel eens, maar desondanks is de aanvaller van PSV een speler naar het hart van Ten Hag.

In Noa Lang: Lastpak, de vierdelige docuserie die sinds vrijdag te zien is op Prime Video, komt Ten Hag aan het woord over Lang. "Het is een jongen die ik graag mocht", zegt de huidige manager van Manchester United. Onder Ten Hag brak Lang door in de hoofdmacht van Ajax. "Je hoopt dat zulke spelers het halen, alleen al voor het publiek. Het is een jongen die graag wil winnen. Spelers die zo graag willen winnen en het verschil kunnen maken: dat zijn spelers die naar mijn hart zijn."

Soms was er ook frictie tussen Ten Hag en Lang, zoals het waarop een discussie tussen de twee duidelijk te horen was bij Telstar. "Die non-verbale communicatie werkt heel slecht uit op de teamspirit", zegt Ten Hag daarover. "Dat gedrag wil hij wel eens vertonen: die rollende ogen en wegwerpgebaren... Wij hebben onze fricties gehad, dat is duidelijk. Maar ik handelde in het belang van het team en van Ajax. Hij wilde ook heel graag en voelde zich gevangen en tegengehouden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

In de docuserie vertelt Lang op zijn beurt ook over Ten Hag. Zo zegt de Oranje-international dat hij teleurgesteld is over het feit dat Ten Hag hem nooit succes wenste na zijn transfer naar Club Brugge.