Slot over uitschakeling van Feyenoord in Rome

Slot kijkt vooruit na uitschakeling in Rome: 'Zou bijna zeggen volgend jaar weer'

23 februari om 06:48
Laatste update: 23 februari om 07:15

Feyenoord-coach Arne Slot baalde donderdag na de uitschakeling tegen Roma vooral voor zijn spelers. De trainer kreeg excuses van Alireza Jahanbakhsh en David Hancko, de spelers die een strafschop misten, maar dat vind de oefenmeester volledig onnodig. Volgens Slot viel het kwartje de verkeerde kant op, maar de coach moet en zal nog een keer van Roma winnen.

"Dat de twee spelers die van het veld gingen tegen mij sorry hebben gezegd en dat dat totaal niet nodig is", vertelt Slot over de penaltymissers bij Veronica. "Als je een strafschop neemt, kan je hem maken en missen, maar je neemt wel je verantwoordelijkheid. Alle andere keren zou ik beginnen over zondag, maar dat heb ik nu niet gedaan. Het is heel vervelend om die jongens zo te zien, want ik zie ze liever juichen. Ik kan die emotie me wel inbeelden."

Slot was ook wel enigszins verbaasd, omdat Hancko en Jahanbakhsh hoog op de penaltylijst staan. "Het jammere is dat deze twee jongens normaal allebei een zekerheidje zijn bij penalty’s. Hancko is de nummer één of twee bij ons als het gaat om strafschoppen. Datzelfde geldt ook voor Jahanbakhsh. Dat heeft hij ook laten zien in de Azië Cup. Het inbrengen van hem is natuurlijk een discussie, omdat zijn eerste balcontact die penalty was, maar hij is gewend om met die druk om te gaan."

Feyenoord moest na een 1-1 stand de verlenging in en moest uiteindelijk dus strafschoppen nemen. Slot zag zijn ploeg wel gelijkwaardig zijn aan Roma. "Na negentig minuten denk ik zeker dat we niet mochten klagen dat het 1-1 stond. Zij kregen niet veel kansen, maar is ook niet zo dat wij de ene na de andere kans aan elkaar speelden. Na een half uur verlenging had ik het gevoel dat wij sterker werden. Uiteindelijk hebben we wel te weinig voor gevaar gezorgd."

Toekomst
Slot durft na afloop zelfs al te kijken naar een eventueel volgend treffen in Rome. "Roma is ook een hele goede ploeg, daar zijn we na drie keer wel achter gekomen. Ik zou bijna zeggen: laten we hopen dat we ze volgend jaar weer treffen. Vier keer is scheepsrecht durf ik dan ook niet te zeggen, want volgens mij kunnen wij hier ook niet winnen. Stel je voor dat we ze volgend jaar weer loten, dan ga ik er toch met frisse energie weer tegenaan."