Van 't Schip wijst naar Brobbey na 'heel belangrijke' Ajax-zege

Van 't Schip wijst naar Brobbey na 'heel belangrijke' Ajax-zege: 'Niet verwacht'

22 februari om 23:13
Laatste update: 22 februari om 23:31

John van 't Schip is blij en opgelucht na de 'ongelooflijk belangrijke overwinning' van Ajax op FK Bodø/Glimt. Na een meer dan moeizame wedstrijd, kwamen de Amsterdammers boven de poolcirkel als winnaars bovendrijven.

"We hebben een moeilijke week achter de rug. De resultaten waren de laatste wedstrijden niet goed", begint Van 't Schip bij ESPN. "Dat we dat vanavond hebben omgedraaid en in de koker zitten voor de volgende ronde, is natuurlijk hartstikke belangrijk voor de club en de jongens."

De trainer van Ajax zag dat het plan om in te zakken, maar óók druk te blijven zetten, niet uitpakte zoals gewenst. "Dat had ook te maken met Brian Brobbey, die toch maar last had dan we verwacht hadden." De spits werd kort voor rust gewisseld. "Daardoor konden we niet vol drukzetten. Maar dat we naar achteren werden gedrukt, was ook de verdienste van Bodø."

"Uiteindelijk was het vandaag ook gewoon een kwestie van een goede keeper (Diant Ramaj, red.) en een beetje geluk", concludeert Van 't Schip, die weet dat Ajax om de haverklap een kans weggaf. "We kunnen wel verdedigend spelen, maar je moet daar ook de ploeg voor hebben. Ja, we hebben geluk gehad."