Vermoedelijke opstelling Ajax: Berghuis terug, Van 't Schip kiest voor Forbs

Vermoedelijke XI Ajax: Van 't Schip wijzigt in voorhoede en schuift op middenrif

22 februari om 17:00

Ajax staat voor een cruciale wedstrijd in het noorden van Noorwegen tegen FK Bodø/Glimt. De ploeg van trainer John van 't Schip moet na de 2-2 remise in Amsterdam winnen om de achtste finales in de Conference League te bereiken. Steven Berghuis keert terug in de Amsterdamse ploeg.

In aanloop naar de return kreeg Ajax goed nieuws uit de ziekenboeg. Berghuis, die het duel met NEC (2-2) van afgelopen weekend moest missen, is naar Noorwegen afgereisd en kan spelen. De verwachting is dat de multi-inzetbare speler start en tevens de aanvoerdersband weer overneemt van Jordan Henderson, die tegen NEC captain was.

Berghuis zal vanaf de rechterflank spelen, wat betekent dat Kristian Hlynsson weer op zijn vertrouwde positie wordt geposteerd. Dat gaat dan ten koste van Benjamin Tahirovic, die op de bank zal zitten. Op de linkerflank - Steven Bergwijn is nog altijd geblesseerd - krijgt Carlos Forbs de voorkeur boven Jaydon Banel. Tegen de Nijmegenaren mocht Banel het vanaf het begin laten zien.

Bodø/Glimt en Ajax trappen donderdagavond om 18.45 uur af.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Rensch, Sutalo, Hato; Henderson, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Forbs