Derksen roept Ajax op Slot aan te trekken

Derksen: 'Ajax moet Slot waanzinnig salaris bieden en voor 8 jaar vastleggen'

22 februari om 08:25
Laatste update: 22 februari om 14:00

Johan Derksen denkt dat Ajax moet proberen om Arne Slot los te weken bij Feyenoord. De analist van Vandaag Inside is van mening dat de Amsterdammers de trainer van de aartsrivaal een 'waanzinnig salaris' voor moeten schotelen, en van hem de regisseur van een nieuw Ajax moeten maken. 

"Misschien, als ik Ajax was, zou ik er alles aan doen én hem een heel lang contract geven", begint Derksen woensdagavond bij Vandaag Inside over Slot. "Kom maar hier, voor een waanzinnig salaris, en jij mag het opbouwen", vervolgt de voormalig journalist. "Leg hem dan maar voor acht jaar vast."

Presentator Wilfred Genee is verrast door de grote hoeveelheid jaren waar Derksen aan denkt. "Dan kan hij een nieuw elftal opbouwen, en er ook wat mee bereiken", antwoordt hij. "Dan weet je zeker dat je een goede in huis hebt. Anders vind ik Jansen (Pascal, red.) en Ron Jans voor de opbouwfase heel geschikt."

René van der Gijp verwacht niet dat Slot ooit een stap naar Amsterdam zou maken. "Ik zie Slot na Feyenoord liever naar het buitenland gaan." De Feyenoord-trainer was afgelopen zomer al dicht bij een stap naar Engeland, waar hij destijds verregaande interesse genoot van Chelsea en Tottenham Hotspur.