Sneijder laat zich uit over Oranje-systeem en spreekt voorkeur spitspositie uit

Sneijder kruipt in Koeman-schoenen en looft Ajacied: 'Zou bij mij altijd spelen'

21 februari om 20:55

Als het aan Wesley Sneijder ligt, is Brian Brobbey komende zomer op het EK in Duitsland de vaste spits van Oranje. Concurrentie is er volgens de voormalig topmiddenvelder overigens wel. In zijn ogen kloppen meerdere Nederlandse aanvallers momenteel op de deur van bondscoach Ronald Koeman. 

"Onze spitsen gaan een beetje opstaan in de eindfase", grinnikt Sneijder tijdens de RTL 7-voorbeschouwing op de Champions League-wedstrijden van woensdag. Sneijder verwacht het Nederlands elftal op het EK in Duitsland in een 5-3-2-systeem. "In mijn optiek kan dat heel aanvallend zijn. Ronald Koeman heeft dat ook geroepen. Met hoge zijkanten, waardoor je soms met vier man voorop komt."

Ook geeft Sneijder aan altijd met Brobbey in de spits te starten. "Hij zou bij mij altijd spelen. De vorm waarin hij nu zit. Hij is echt fantastisch", zegt de recordinternational. Wie daar omheen gaat spelen is voor de tafelleden nog geen uitgemaakte zaak. "Langzaam gaan er zich een aantal namen aandringen. Mocht Memphis fit zijn is dat een goede optie. Maar we moeten Gakpo, Malen en Zirkzee ook niet even vergeten", aldus Sneijder.