Bodø denkt niet dat Ajax nadeel heeft bij de kunstgrasmat

Bodø verwijst mogelijk nadeel voor Ajax richting prullenbak: 'Zijn ze gewend'

21 februari om 19:05

Bodø/Glimt-middenvelder Patrick Berg claimt dat zijn club geen voordeel heeft bij het kunstgrasveld dat ligt in het Aspmyra Stadion. De Noor vindt Bodø, ondanks de goede wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA, dan ook geen de favoriet voor het treffen met Ajax in de Conference League.

Berg denkt niet dat de ondergrond donderdag een rol zal gaan spelen. "Ik denk dat de meeste Ajacieden wel bekend zijn met kunstgras. Ik weet daarom niet wie de favoriet is", vertelt de aanvoerder van Bodø tijdens de persconferentie in aanloop naar de tussenronde van de Conference League. Berg stond tijdens de heenwedstrijd in Amsterdam op het middenveld en zag daar hoe zijn ploeg Ajax lange tijd in de tang hield.

Ook Bodø-trainer Kjetil Knutsen wil zijn ploeg niet in de favorietenrol schuiven. "Ajax is een ploeg met een bijzondere speelstijl, heel aanvallend. Ik denk niet dat er grote verschillen zullen zijn met de vorige wedstrijd. Misschien zijn zij nu wat voorzichtiger dan dat ze in eigen huis waren", aldus de Noor. Over zijn eigen strijdplan is de oefenmeester in ieder geval duidelijk: "We blijven trouw aan onze speelstijl. Ik denk dat we vorige week een goede wedstrijd op de mat hebben gelegd."