Géén Feyenoord: dit zijn de clubs in de achtste finale van de Europa League

Géén Feyenoord: dit zijn de clubs in de achtste finale van de Europa League

23 februari om 09:00

Feyenoord hoopte vrijdagmiddag mee te loten voor de achtste finales van de Europa League, maar voor het derde seizoen op rij bleek AS Roma te machtig. Dit zijn de zestien overgebleven deelnemers.

Na het penaltyverlies in Roma kan het uitgeschakelde Feyenoord zich focussen op de Eredivisie en KNVB Beker. AS Roma gaat wél door en treft een club die voor de winterstop de eerste plek veroverde in de groepsfase van de Europa League.

De kans op een tegenstander uit de Premier League is het grootst, met Liverpool, Brighton en Conference League-winnaar West Ham United als opties. Bundesliga-koploper Bayer Leverkusen is vermoedelijk ook een kandidaat die Feyenoord liever ontloopt.

Deelnemers aan achtste finales Europa League

Geplaatste teams: Atalanta Bergamo (Italië), Bayer Leverkusen (Duitsland), Brighton (Engeland), Liverpool (Engeland), Rangers FC (Schotland), Slavia Praag (Tsjechië), Villarreal (Spanje), West Ham United (Engeland)

Ongeplaatste teams: Benfica (Portugal), SC Freiburg, (Duitsland) AC Milan (Italië), Olympique Marseille (Frankrijk), Qarabag FK (Azerbeidzjan), AS Roma (Italië), Sparta Praag (Tsjechië), Sporting CP (Portugal)

De achtste finales worden gespeeld op donderdag 7 maart en donderdag 14 maart. De loting vindt plaats op vrijdag 23 februari om 12.00 uur in Nyon. Clubs uit hetzelfde land kunnen elkaar in deze fase van het toernooi nog niet treffen.