Deze miljoenen en bedragen kan Feyenoord nog verdienen in de Europa League

Feyenoord harkte meeste miljoenen al binnen: dit bedrag kan het verdienen in Rome

22 februari om 13:00
Laatste update: 22 februari om 13:15

Feyenoord kan zijn inkomsten uit UEFA-premies nog wat verder opkrikken, als het donderdag op bezoek gaat bij AS Roma. De Rotterdamse penningmeester mag ruim één miljoen euro bijschrijven als Feyenoord wint in Rome, terwijl er dan nog meer miljoenen in het verschiet liggen.

Doordat Feyenoord in de eerste seizoenshelft deelnam aan de Champions League, staat de teller dit seizoen al op zo'n 42 miljoen euro aan UEFA-premies. De Europa League, waarin de ploeg van Arne Slot nu actief is, is echter een stuk minder lucratief. Toch liggen er aardige bedragen in het verschiet voor Feyenoord, als AS Roma uitgeschakeld wordt.

In de knock-outfase van de Europa League krijgt Feyenoord geen geld meer voor losse overwinningen of gelijke spelen, wat in de groepsfase van het miljardenbal wel nog het geval was. Om wat te verdienen in het tweede Europese toernooi, moet Roma uitgeschakeld worden: dan plaatst Feyenoord zich voor de achtste finale, wat goed is voor 1,2 miljoen euro.

Dat zou een mooi extraatje zijn voor Feyenoord. Als het de landskampioen lukt om ver te komen in de Europa League, dan kunnen de inkomsten nog aardig oplopen. In totaal kan Feyenoord namelijk nog 14,4 miljoen euro verdienen in Europa, wat een eindbedrag van ruim 55 miljoen zou betekenen. Als De Stadionclub na de achtste finale ook de kwartfinale bereikt, dan keert de UEFA 1,8 miljoen uit. Een plekje in de halve finale levert 2,8 miljoen op en het bereiken van de finale zou goed zijn voor 4,6 miljoen. Als Feyenoord de Europa League-finale dan ook nog eens wint, ontvangt het vier miljoen euro en een ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Zoals gezegd zijn de bedragen waar Feyenoord nu voor speelt niet te vergelijken met de premies van de Champions League. De Stadionclub krijgt echter wel de kans om nog wat bij te verdienen na de groepsfase van het miljardenbal, waar het grote geld al werd verdiend. Belangrijk om te vermelden is wel dat al deze UEFA-premies niet rechtstreeks naar de clubkas van Feyenoord gaan. Uiteraard moet de club belastingen betalen, terwijl het spelen van Europese wedstrijden ook diverse kosten met zich meebrengt.

Dit verdiende Feyenoord al in Europa

CL-startpremie: 15,64 miljoen
CL-wedstrijdpremies: 5,6 miljoen
CL-coëfficiëntenpremie: 13,64 miljoen
CL-recettes en market pool: 7 miljoen
Plaatsing tussenronde EL: 0,5 miljoen
Totaal: 42,38 miljoen euro

Dit kan Feyenoord nog verdienen in de Europa League

Plaatsing achtste finale: 1,2 miljoen
Plaatsing kwartfinale: 1,8 miljoen
Plaatsing halve finale: 2,8 miljoen
Plaatsing finale: 4,6 miljoen
Winnen Europa League: 4 miljoen

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!