Van der Vaart kraakt Henderson: 'Tikkie breed, wordt niemand vrolijk van'

Van der Vaart hekelt 'tikkie breed' bij Ajax: 'Van hem wordt niemand vrolijk'

19 februari om 22:00

Rafael van der Vaart is allesbehalve enthousiast van het spel van Jordan Henderson. De 109-voudig international van het Nederlands elftal constateert dat de 33-jarige middenvelder Ajax niet beter maakt.

Henderson speelde tot dusver vier wedstrijden voor Ajax en won er nog geen één. "Er zijn spelers gehaald met nul kwaliteit, dan moet je dit seizoen even uitzitten", zegt Van der Vaart bij Rondo op Ziggo Sport. "Ze hebben Jordan Henderson gehaald, dat is ook tikkie breed, tikkie terug. Daar wordt niemand vrolijk van." In de Conference League kon Hendo zijn stempel ook nog niet drukken. "Je zal zien dat je donderdag tegen Bodø/Glimt met alle geluk van de wereld doorkomt. Dan liever eruit."

Bij Ajax speelt Henderson op het middenrif samen met Kenneth Taylor, die tegen NEC de kop van jut was. Taylor werd uitgefloten door het eigen publiek en bij zijn wissel klonk er gejuich. "Deze jongen heeft heel veel kwaliteit, maar als je het stadion inloopt en je weet dat je wordt uitgefloten om elk foutje dat je maakt, dan word je heel erg klein", weet Van der Vaart.

"Daar moet hij even doorkomen, en ik ben ervan overtuigd dat het wel gaat gebeuren", is de oud-middenvelder stellig. "Je kunt het wel een schande noemen, maar het Ajax-publiek is teleurgesteld. Alleen spelers waar ze in geloven, die worden uitgefloten."