Perez vol onbegrip over Ajax en Van 't Schip

Perez vol onbegrip over Ajax en Van 't Schip: 'Op een gegeven moment is het klaar'

16 februari om 11:32

Kenneth Perez vindt het gek dat John van 't Schip niet ingrijpt bij Ajax. Volgens de ESPN-analist voeren meerdere spelers hun taken niet uit, zonder namen te noemen. Daarbij wijst hij naar Feyenoord en Arne Slot.

Ajax zakte donderdagavond in de tussenronde van de Conference League door het ijs tegen FK Bodø/Glimt, al bleef de schade beperkt door twee goals in de blessuretijd (2-2). Na afloop is Perez, die het spel van de Amsterdamse ploeg al 'zeer, zeer, zeer gênant' noemde, bijzonder kritisch.

"De staf maakt een plan de campagne...", begint de Deen bij Studio Europa. "Maar als spelers hun taken niet uitvoeren, moeten daar consequenties aan verbonden worden. Wie je ook bent: als je niet met je man wil meelopen, geen druk wil zetten met hoge intensiteit en het team niet wil helpen, dan gaat het bord omhoog en moet je gaan zitten. Dan zoekt de trainer iemand die het wél wil."

Perez begrijpt daarom niet dat Van 't Schip geen maatregelen neemt tegen meerdere basisspelers. "Op een gegeven moment is het wel klaar, lijkt mij." Hij trekt een parallel met Feyenoord. "Kijk naar Arne Slot: hij stelt Luka Ivanusec niet op, omdat hij zijn verdedigende werk niet goed genoeg uitvoert. In mijn beleving is dat gewoon een van de betere spelers van Feyenoord is. Nou, dan denk ik dat weinig Ajax-spelers zouden spelen onder Slot."