ESPN-analisten kraken spelers en staf Ajax

Perez en Vink kraken staf en spelers Ajax: 'Gedrag heeft consequenties'

15 februari om 22:06
Laatste update: 15 februari om 22:21

De spelers en trainers van Ajax moeten het ontgelden na de eerste helft van het Conference League-duel met Bodø/Glimt. Kenneth Perez, Marciano Vink en Kees Kwakman zien een groot verschil tussen de Amsterdammers en de goed geoliede machine van Kjetil Knutsen.

Bodø/Glimt kwam al snel op 0-1 na een schitterende aanval. De Noren krijgen veel lof. "Ik vind dat ze heel mooie aanvallen op de mat hebben gelegd. Maar echt, het is een machine", oordeelt Perez bij ESPN. "Hoe ze niet alleen maar naar voren rennen, maar ook naar achter. We hadden het daar bij Ajax over, over de bereidheid. En dit is een team dat in voorbereiding is…"

Kwakman spreekt van Knutsen-ball. "Een beetje wel. Het is wel zo dat Bodø over het algemeen ver terugzakt als Ajax de bal heeft. Dan moet Ajax er maar doorheen zien te spelen, en dat lukt ze niet. Ze ontberen creativiteit. Ajax geeft zelf druk, waardoor Bodo meer ruimte krijgt. Maar ze spelen echt hartstikke leuk voetbal", stelt de Volendammer.

Ook Vink is onder de indruk van Bodø/Glimt. "Fantastisch. Driehoekjes zoeken, lopende mensen. Er is een bereidheid die Ajax gewoon mist. Wat ik niet begrijp: waarom kan je het tegen PSV wel opbrengen en ontstaan er in deze wedstrijd weer zoveel gaten?" Perez vult aan. "Trainers hebben best vaak geduld met spelers, maar op een gegeven moment heeft je gedrag wel consequenties. Behalve Brobbey is dat de hele voorhoede en de middenvelders."

De Deense analist wijst ook met de beschuldigende vinger naar Van 't Schip. "Ik geloof niet dat een trainer in zes maanden tijd niet meer structuur in het team kan krijgen dan dit. Dat vind ik verrassend, ook als staf zijnde. Er zijn een paar assistenten al vanaf het begin bij."

Kwakman sluit af met een duidelijk advies voor Ajax. "Ik zou die Knutsen meteen aanhouden en een briefje neerleggen."