Been vergelijkt Feyenoord-elftallen

'Ik vond Feyenoord vorig jaar beter, het is heel moeizaam wat ze laten zien'

15 februari om 09:10
Laatste update: 15 februari om 09:16

Mario Been is van mening dat het Feyenoord van dit seizoen minder is dan het Feyenoord van afgelopen seizoen. De Rotterdammers, die donderdagavond AS Roma op bezoek krijgen, zijn in de ogen van de oud-speler en ESPN-analist minder 'consistent' dan vorig jaar, toen het landskampioenschap werd behaald. 

"Ik vond Feyenoord vorig jaar beter", antwoordt Been bij Voetbalpraat, als hem gevraagd wordt de twee elftallen te vergelijken. "Toen zijn ze tien minuten weggeweest van het behalen van de halve finale (AS Roma - Feyenoord 4-2, red). Ik vond ze toen wel wat consistenter, alhoewel ik ze ook dit seizoen fantastische wedstrijden heb zien spelen, met name uit bij Atlético. Dat vond ik echt van hele hoge kwaliteit."

In plaats van dat dat niveau verder werd uigebreid, werd het minder, stelt Been. "Dat niveau heb ik ze niet meer zien aantikken. Nagenoeg dezelfde opstelling speelde veertien dagen terug tegen AZ, en dat was een stuk minder. Het is heel moeizaam wat Feyenoord laat zien, en dan ook nog de blessures die je erbij krijgt. Het wordt echt een hele zware strijd."

Jahanbakhsh
Feyenoord kan tegen Roma weer beschikken over Alireza Jahanbakhsh. Tafelgenoot Kees Kwakman voorspelt een mogelijke belangrijke rol voor hem. "Misschien flitst hij er wel twee of drie keer langs op rechts. Soms denk je: hij heeft z'n bril niet op, maar soms heeft hij ook wel weer goede dingen."