Van den Heuvel over Promes

Kritiek op Promes-vriend Memphis: 'Is dit nou allemaal wel zo'n goed voorbeeld?'

14 februari om 18:23

Misdaadverslaggever John van den Heuvel verbaast zich over het feit dan Oranje-international Memphis Depay nog altijd zijn steun uitspreekt richting Quincy Promes. Laatstgenoemde werd woensdag schuldig bevonden aan cocaïnesmokkel. Samen met zijn neef is de speler van Spartak Moskou veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. 

Memphis heeft zijn vriendschap met Promes nooit onder stoelen of banken gestoken. De twee zijn de afgelopen maanden geregeld samen gespot op Instagram-posts. "Je hoeft vriendschappen niet te verloochenen en als die twee goed met elkaar omgaan", begint Van den Heuvel in een video-item van De Telegraaf. "Ik snap dat je een vriend bent in goede en slechte tijden, op het moment dat hij dit allemaal aan zijn broek heeft hangen hoef je niet meteen te zeggen: Ik gooi de deur dicht en ik wil niks meer met je te maken hebben."

Desondanks neemt Van den Heuvel de Atlético Madrid-aanvaller iets kwalijk. "Ik vind wel dat je dan voorzichtiger kunt zijn in je publieke uitingen, bijvoorbeeld op Instagram. Je hebt ook te maken met jonge fans, is dit nou allemaal wel zo'n goed voorbeeld? Ik denk het niet. Ik denk dat Memphis daar best wat voorzichtiger in zou kunnen zijn."

Promes zou geprobeerd hebben om 1350 kilo cocaïne het land in te smokkelen via de haven van Antwerpen. Het bewijs tegen de Nederlander bestaat vooral uit cryptoberichten in januari 2020. Twee partijen met drugs zouden verstopt zijn in een vrachtschip uit Brazilië, maar de vracht werd onderschept door de douane.