Ajax nodigt oud-speler Bergdølmo niet meer uit voor duels

Ajax doorbreekt vloek rond aanwezigheid oud-speler: 'Niet aanwezig, dus winnen ze'

14 februari om 11:15

Ajax heeft de Noorse oud-speler André Bergdølmo om een wel heel opvallende reden niet uitgenodigd voor de wedstrijd tegen Bodø/Glimt. Tegenover ESPN vertelt de voormalig verdediger dat de Amsterdammers hem niet meer hebben laten komen, omdat de vorige twee wedstrijden waar hij bij was, werden verloren. 

"Ik was uitgenodigd toen Ajax tegen Rosenborg speelde, toen werd er verloren", legt Bergdølmo het verhaal uit rond de vloek die rust op zijn aanwezigheid in de Johan Cruijff ArenA. "Toen was ik er weer bij de wedstrijd tegen Molde en verloren ze ook. Toen zeiden ze: 'Sorry André, dit is de laatste wedstrijd die je mag bijwonen, want we verliezen altijd als je komt'. Nu hebben ze me niet uitgenodigd."

Ook blikte Bergdølmo vooruit op het tweeluik van zijn oude ploeg tegen Bodø/Glimt. "Ajax is een beter team, maar ze zijn dit seizoen niet sterk begonnen. Ze speelden alleen wel weer goed tegen PSV, dat was de beste wedstrijd van het seizoen. Ik heb het niet gezien, maar ik heb er over gelezen. Nu werd er weer verloren van Heerenveen, maar over twee wedstrijden tegen Bodo zal Ajax denk ik de beste zijn."

Bergdølmo speelde van 2000 tot 2003 in het shirt van Ajax. Daarna vertrok hij naar Duitsland om voor Borussia Dortmund te spelen. Inmiddels is Bergdølmo trainer in het vrouwenvoetbal.