Waterreus over Veerman bij PSV

'Denk dat als Bosz moet kiezen, hij 99,9 procent voor Schouten boven Veerman gaat'

13 februari om 21:35

Ronald Waterreus is onder de indruk van Joey Veerman, maar de oud-keeper denkt niet dat PSV in elkaar stort als de middenvelder er niet is. De analist en voormalig doelman van de Eindhovenaren is enthousiast over zijn spel en persona, maar vindt ook dat zijn hype wel erg groot is.

"Ik denk niet dat PSV zo afhankelijk is van Veerman als iedereen zegt", vertelt Waterreus over de middenvelder. "Ik ben wel vaker kritisch geweest op hem en dat is echt niet omdat ik Joey geen goede speler vindt. Integendeel, ik vind hem een heel goede speler." Veerman werd in de laatste wedstrijd van PSV gewisseld tegen zijn oude ploeg FC Volendam. De middenvelder is wel zeker van een vaste basisplaats bij de Eindhovenaren.

Waterreus denkt ook dat de persona van Veerman in de media iets met de hype te maken heeft. "Hij is echt een hele goede speler, maar ik krijg in de media wel vaak het idee dat hij een beetje het lievelingetje is. Dat is ook niet erg, want het is een sympathieke jongen. Een leuke kerel die af en toe eens wat zegt." Toch denkt Waterreus dat Veerman niet bij iedereen het lievelingetje is. "Ik denk dat als Peter Bosz moet kiezen tussen Veerman en Jerdy Schouten, hij 99,9 procent voor Jerdy Schouten kiest."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!