Volendam en Team Jonk toch om tafel

Verrassende uitkomst rechtszaak: Volendam en Team Jonk praten toch over schikking

13 februari om 18:50
Laatste update: 16 februari om 09:31

FC Volendam is met Team Jonk aan het onderhandelen of er alsnog een schikking kan worden getroffen over het vertrek van Wim Jonk zelf en de zeven andere ex-werknemers van de club. Dat meldt het Noordhollands Dagblad dinsdagavond. 

Die opmerkelijke uitkomst lag niet in de lijn der verwachting, toen zich dinsdagmiddag in Alkmaar de rechtszaak tussen Volendam en voormalig directieleden Jasper van Leeuwen en Ruben Jongkind afspeelde. Zij maakten allebei deel uit van Team Jonk. 

Als beide partijen er in onderling overleg nu niet uitkomen, doet de rechtbank 'in principe' uitspraak op 12 maart. Het mag volgens het lokale medium 'verrassend' worden genoemd dat Volendam en Team Jonk toch nog met elkaar om de tafel gaan zitten om tot een schikking te komen voor het geldbedrag dat de acht meekrijgen. 

Een week geleden weigerde de huidige nummer zeventien van de Eredivisie nog te schikken tijdens een arbitragezaak bij de KNVB tegen de twee andere leden van Team Jonk: Wim Jonk zelf, en ex-trainer Kohler. Dat er nu ruimte is gevonden voor onderhandelingen, is dus zeer verrassend. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!