Kieft spreekt twijfels over Van 't Schip tegen

Goede vriend pareert kritiek op 'te aardige' Van 't Schip: 'Kan heel boos worden'

13 februari om 12:50

Wim Kieft kan zich niet vinden in de kritiek die geuit wordt op John van 't Schip. Dat de oefenmeester 'te aardig' zou zijn, verwijst de goede vriend van de trainer van Ajax naar het rijk der fabelen.

Kieft vertelt maandagavond in de uitzending van Veronica Offside over het karakter van Van 't Schip. "Hij kan heel boos worden. Alleen hij neemt iedereen na afloop in bescherming. Hij laat zich niet leiden door zijn emoties en heeft ze over het algemeen goed onder controle." Ook bij de aanstelling van de nieuwe Ajax-trainer liet Kieft zich in een uitzending al uit over Van 't Schip en zijn gevormde imago. "Daar hoor ik wat twijfels over bij mensen. Hij is een hele goede en sociale jongen, maar hij heeft ook best wel een kant die hard kan zijn", zei de oud-spits destijds.

De prestaties van Ajax gaan nog op en af sinds de komst van de voormalig rechtsbuiten. Volgens Kieft en tafelgenoot Andy van der Meijde ligt dat alleen niet aan Van 't Schip. "Als je zo veel goals tegen krijgt dan kun je wel blijven scoren, maar dan gaat het niet meer goed komen. Beide tafelheren waren eerder in de uitzending al kritisch op de prestaties van in het bijzonder Sosa en Sutalo. Volgens de voormalig internationals van Oranje zijn de nieuwe aankopen hun aankoopbedrag nog niet waard.

FC Utrecht-opmars en dromen van Marokko & de Premier League met El Karouani!