Bakayoko schat eigen transferwaarde in

Bakayoko schat eigen transferwaarde in: 'Niet veel spelers doen wat ik doe'

12 februari om 22:20
Laatste update: 13 februari om 06:13

Johan Bakayoko denkt dat hij momenteel tussen de 40 en 50 miljoen euro waard is. Dat vertelt de vleugelaanvaller van PSV in een interview met ESPN. 

"Ik vind dat echt een grappige vraag, je moet ook kijken naar wat anderen kunnen", antwoordt Bakayoko als hij zijn eigen transferwaarde in moet schatten. De PSV'er is in ieder geval overtuigd van zijn eigen kunnen. "Als je goed kijkt, en heel objectief kijkt, denk ik dat er niet heel veel spelers zijn van mijn leeftijd zijn die doen wat ik doen."

De twintigjarige Belg krijgt vervolgens de voorbeelden van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong voorgeschoteld. Zij lieten Ajax in de zomer van 2019 op jonge leeftijd achter zich, en leverden respectievelijk 70 miljoen euro en 85 miljoen euro op. 

De verslaggever is van mening dat Bakayoko, met die transfers in het achterhoofd, minimaal 40 miljoen euro waard moet zijn. "Dat is wel redelijk dan, als je dat dan zo bekijkt", besluit de PSV'er, die afgelopen zomer al interesse genoot van Premier League-club Brentford.