Van der Meijde ziet Ajax-versterking in Friesland: 'Hij zou zo mee kunnen'

Van der Meijde ziet Ajax-versterking in Friesland: 'Hij zou zo mee kunnen'

12 februari om 20:47

Andy van der Meijde ziet in Osame Sahraoui een goede versterking voor Ajax. De 22-jarige aanvaller van sc Heerenveen was zondag met een goal belangrijk tegen de Amsterdammers.

Heerenveen won zondag met 3-2 van Ajax, nadat de Friezen met 3-0 voor stonden. Sahraoui was een van de smaakmakers in het Abe Lenstra Stadion. "Die zou bij Ajax mee kunnen", oordeelt Van der Meijde bij Veronica Offside. "Ik vind hem een goede buitenspeler. Hij heeft een actie in huis en een goed temperament."

Van der Meijde krijgt bijval van Wim Kieft. "Die jongen die nu bij Ajax op die positie speelt, van hem word ik ook niet vrolijk", doelt hij op Carlos Forbs. "Ik zie het niet. Maar ik zie het ook niet in Josip Sutalo, dat kan niet, man. Het zijn internationals, zeggen ze..." Kieft stelt dat het slechte spel van Ajax meer opviel dan het goede spel van Heerenveen. "Als je Sutalo ziet, dat kan gewoon niet", herhaalt hij.

"Je denkt dat hij een versterking is. Dan verwacht je leiderschap en persoonlijkheid", aldus Kieft. "Hij zit alleen maar te sukkelen met zichzelf."