Bosz pareert bij PSV: 'Dat zij niet deugen, grote onzin'

Bosz pareert kritiek bij PSV: 'Dat zij niet deugen, is echt grote onzin'

10 februari om 18:28

De ziekenboeg bij PSV stroomt leeg, maar de voorbije weken kampte de Eindhovense koploper met een blessuregolfje. Trainer Peter Bosz neemt het desondanks op voor de medische staf, die te maken kreeg met kritiek van buitenaf.

Bosz reageert in het Eindhovens Dagblad op de negatieve teneur dat de medische staf van PSV 'niet deugt'. "Dat is echt grote onzin", benadrukt hij. "Dit soort discussies laait meestal een keer per jaar op, als er veel blessures zijn. Aan die kwetsuren liggen vaak heel verschillende redenen ten grondslag. Wij sluiten de ogen echt niet als er in de selectie fysieke problemen zijn en gaan dan met alle geledingen na wat er de laatste maanden is gebeurd."

Volgens Bosz overlegden de medische en technische staf van PSV uitvoerig na de topper tegen Ajax. "We hebben alles bekeken wat de gedaan hebben en nemen alles serieus, maar voor ons is het blessureverhaal geen groot thema", zegt hij. "Als Ajax-PSV vorige week op zondag in plaats van zaterdag was gespeeld, hadden we misschien twee spelers meer aan boord gehad. Zo snel kan het gaan. Nu zijn alleen Guus Til en Noa Lang er voorlopig nog niet bij."

PSV kan tegen FC Volendam weer beschikken over Joey Veerman, Malik Tillman en Ricardo Pepi. Daarnaast is Jerdy Schouten verlost van zijn luchtweginfectie en bleken de klachten van Sergiño Dest niet ernstig.