'Alarmbellen rinkelen bij Barça na gerucht: De Jong reageert niet op voorstel'

'Alarmbellen rinkelen bij Barça na gerucht: De Jong reageert niet op voorstel'

10 februari om 13:10
Laatste update: 10 februari om 13:20

Frenkie de Jong verschaft FC Barcelona geen duidelijkheid over zijn toekomst. De Catalaanse club heeft de Oranje-international drie maanden geleden een nieuw contract voorgeschoteld, maar nog altijd geen reactie gekregen.

Dat meldt Mundo Deportivo zaterdag. Die berichtgeving bevestigt min of meer het hardnekkige gerucht van Relevo van vrijdag. Het Spaanse medium meldde stellig dat Barcelona en De Jong richting komende zomer afstevenen op een afscheid. Volgens Mundo is er bij Barça intern onduidelijkheid over de plannen van De Jong. De club zou graag verder willen met de 26-jarige middenvelder, die zijn werkgever in het duister laat tasten.

Sportief directeur Deco heeft De Jong naar verluidt drie maanden geleden een nieuwe aanbieding gedaan. De Jong zou tot medio 2029 kunnen tekenen en in tegenstelling tot andere spelers geen salaris te hoeven inleveren. De entourage van de Nederlander heeft geen enkele reactie op het aanbod gegeven, klinkt het.

Barcelona zou gealarmeerd zijn door de berichtgeving van Relevo. De club beseft dat een verkoop komende zomer mogelijk de beste optie is, als De Jong daadwerkelijk zijn zinnen zet op een nieuw avontuur. Het huidige contract van de middenvelder loopt nog tot de zomer van 2026, waardoor Barça de volgende transferperiode nog een goede onderhandelingspositie heeft.

Benieuwd hoe data een rol speelt in Europese toptransfers? Check #DoneDeal!