Postecoglou lyrisch over 'pijlsnelle' Van de Ven

Postecoglou lyrisch over 'pijlsnelle' Van de Ven: "Hij gaat nog zo veel brengen"

10 februari om 11:51

Ange Postecoglou kan alleen maar positief zijn over de ontwikkeling van Micky van de Ven bij Tottenham Hotspur. De manager looft de Nederlander, die meer in zijn mars heeft dan alleen maar snelheid.

Tottenham speelt zaterdagmiddag tegen Everton en Postecoglou sprak in de persconferentie in aanloop naar het duel kort over de Nederlandse verdediger. Van de Ven zette de snelste sprint in het Premier League-seizoen neer en is de afgelopen weken in bloedvorm. "We wisten meteen wat we met hem kregen op fysiek gebied. Zijn snelheid en manier van herstellen is van eliteniveau, het gaat niet alleen om hard lopen. Hij gaat nog zo veel brengen."

"Ik ben erg onder de indruk over de manier waarop hij zich heeft aangepast aan de Premier League. Hij gebruikt zijn snelheid heel effectief, het is geweldig voor zo een jonge gozer. Hij heeft zich goed hersteld van zijn blessure", vervolgt Postecoglou, die in zijn tijd als speler ook verdediger was. "Ik was ook snel, begrijp me niet verkeerd, maar kijk nu maar niet naar me", lacht de Australiër.