Malen waarschuwt PSV richting CL-clash

Malen waarschuwt PSV richting CL-clash: "Tegenstander gaf ons te veel ruimte"

10 februari om 11:02

Donyell Malen speelde vrijdag een sterke wedstrijd met Borussia Dortmund en lijkt daarmee klaar voor een weerzien met zijn oude club PSV. De vleugelspeler was twee keer trefzeker en ziet zelf ook dat zijn ploeg in steeds betere vorm steekt. 

Dortmund won vrijdag met 3-0 van SC Freiburg en na afloop van het duel blikt Malen terug op de wedstrijd. "Vanaf de start speelden we met de juiste intensiteit", stelt Malen tegenover DAZN. "We sloegen op de belangrijke momenten toe. We konden vandaag goed counteren, omdat de tegenstander ons soms teveel vrijheid gaf. We hebben ons goed aan het plan gehouden."

Met het aanvalsduo Malen en Niclas Fullkrüg moet PSV uitkijken in de achtste finale van de Champions League. "Iedereen weet waar hij moet staan en wat hij moet doen. We hebben de afgelopen tijd grote stappen gezet. We zijn beter aan de bal en kunnen beter druk naar voren zetten", meent Malen, die bijval krijgt van trainer Edin Terzic. "Dit was onze beste wedstrijd van 2024. We speelden vandaag erg gedisciplineerd."

PSV ontvangt Dortmund op 20 februari voor de eerste wedstrijd in de achtste finale van de Champions League. Op 13 maart volgt de return in het Signal Iduna Park. De Eindhovenaren speelden in de historie pas één tweeluik tegen Die Schwarzgelben: in het seizoen 2002/2003 werd gelijkgespeeld en verloren.