Van der Hart speelt negen jaar na vertrek tegen Ajax

Van der Hart klaar voor weerzien met Ajax: "Diep van binnen baal ik ervan"

10 februari om 10:20

Mickey van der Hart zat jarenlang in de jeugd van Ajax en kreeg zelfs minuten in Ajax 1, maar de doelman wist nooit door te breken in Amsterdam. De sluitpost staat zondag met sc Heerenveen tegenover zijn oude club en vindt het jammer dat hij nooit is geslaagd in de hoofdstad. 

Van der Hart spreekt in een uitgebreid interview met De Telegraaf over zijn periode bij Ajax. De huidige eerste keus van Heerenveen stond in Amsterdam achter Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen in de pikorde. "Als ik terugkijk, was ik er tien jaar geleden totaal niet klaar voor om die stap te zetten. Maar de harde realiteit was dat amateurvoetbal en betaald voetbal ver uit elkaar liggen", meent de keeper.

De doelman pakte officieel twee landstitels met de Amsterdammers. "Maar in die kampioensjaren speelde ik geen minuut. Natuurlijk baal ik daar ergens diep van binnen wel van. Als klein kind had ik bepaalde dromen." Na avonturen bij Lech Poznan en FC Emmen daalde Van der Hart in 2023 neer bij Heerenveen als tweede doelman. "Heel eerlijk, er was weinig anders. En Heerenveen schetste het plaatje dat Andries Noppert na het WK waarschijnlijk een transfer zou maken, hetgeen niet gebeurde. Maar mijn kans kwam alsnog", besluit Van der Hart.