Van Hanegem kraakt Nieuwkoop bij Feyenoord

Van Hanegem kraakt 'harde werker' Feyenoord: 'Mensen in stadion werken ook hard'

10 februari om 08:33
Laatste update: 10 februari om 08:33

Willem van Hanegem vindt het vreemd dat Bart Nieuwkoop geregeld de rechtsbuiten van Feyenoord is. Het argument dat de 27-jarige vleugelverdediger hard werkt, telt niet voor De Kromme.

Feyenoord-trainer Arne Slot stelt Nieuwkoop geregeld als rechtsbuiten op, terwijl de Rotterdammers onder meer Yankuba Minteh en Luka Ivanusec als vleugelaanvallers op de bank hebben zitten. "We staan er niet echt goed op als hij onze rechtsbuiten is", oordeelt Van Hanegem over Nieuwkoop in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad.

"Hij werkt heel hard, maar een heleboel mensen die in het stadion zitten werken ook heel hard. Als je bij deze club speelt is het toch logisch dat je heel hard werkt?", vraagt de ras-Feyenoorder af. "Dus dat is toch niet uniek?"

Santiago Gimenez
Van Hanegem constateert dat Santiago Gimenez een forse vormdip heeft. De Mexicaan is niet de eerste spits van Feyenoord die over een langere periode niet weet te scoren. "Kindvall kwam uit Zweden en daar is het in de winter vaak koud. Het gekke was dat hij in die periode nooit scoorde, maar niet negen of tien weken. Dat was maar een aantal wedstrijden", zegt De Kromme, die denkt dat de medespelers van Gimenez té graag willen. "Ze zijn erop uit om hem zo graag een goal te laten maken, dan gebeurt dat niet."

Benieuwd hoe data een rol speelt in Europese toptransfers? Check #DoneDeal!