Kwakman bespreekt Veerman bij PSV

Kwakman voorziet vervolgstap: 'Gevoel dat Spaans voetbal best bij hem past'

10 februari om 07:27

Kees Kwakman is positief over de ontwikkeling van Joey Veerman bij PSV. De voormalig verdediger annex middenvelder ziet dat Veerman aan diens mindere punten heeft gewerkt.

Veerman ontbrak de laatste weken met een blessure bij PSV. Dit weekend keert hij terug in de selectie voor het duel met FC Volendam. "Hij is met zijn zwakke punten aan de slag gegaan en die heeft hij ook ontwikkeld", zegt Kwakman bij Voetbalpraat op ESPN. "En de goede dingen aan de bal... Dat zie je vooral als hij niet meedoet. Nu waren het ook lastige wedstrijden, met FC Utrecht-uit, Feyenoord-uit en Ajax-uit. Dan valt het misschien net wat sneller op."

"Hij is fysiek beter geworden", gaat Kwakman verder. De PSV-middenvelder maakt er geen geheim van dat hij mogelijk bezig is aan zijn laatste seizoen in Eindhoven. "Ik heb het gevoel dat het Spaanse voetbal het best bij hem past. Het gaat daar niet altijd in het hoogste tempo", stelt Kwakman. "Italië denk ik ook wel", haakt Karim El Ahmadi in. "Veel spelers die naar Italië gaan, waar het tempo lager ligt, renderen daar goed."

Benieuwd hoe data een rol speelt in Europese toptransfers? Check #DoneDeal!