Slot verklaart keuze voor Nieuwkoop bij Feyenoord

Slot over vleugelaanvallers: 'Signaal? Dat zouden ze zo kunnen interpreteren'

7 februari om 20:48

Arne Slot hoopt dat Feyenoord beter voor de dag komt tegen AZ dan afgelopen weekeinde in Alkmaar. De oefenmeester verklaarde vlak voor de aftrap in De Kuip ook zijn keuze voor Bart Nieuwkoop op rechtsbuiten.

Feyenoord vertrok zondag met een nipte 0-1 zege bij AZ, maar de thuisploeg had lange tijd het betere van het spel. "Ik hoop dat we heel veel beter voetballen. Dat ten eerste. Daarnaast hoop ik wel dat we weer zo goed verdedigen, want in topwedstrijden is het heel belangrijk om de nul te houden. Maar aan de bal hoop ik dat we beter voor de dag komen dan zondag", reageert Slot bij ESPN.

Zullen de Rotterdammers sneller de lange bal hanteren? "AZ deed dat wel heel erg veel en werd daar ook dreigend uit", erkent Slot. "Maar daarvoor heb je wel de types nodig voorin, die diepgang maken. Calvin Stengs is daar als rechtsbuiten wat minder mee bezig, die wil wat meer tussen de linies komen. Dus het is zeker een aandachtspunt, dat ze hopelijk meer diep zullen gaan zonder bal", beaamt de oefenmeester.

Dat moet gebeuren met Nieuwkoop op rechtsbuiten. Slot verdedigt zijn keuze voor de van origine rechtsback. "Omdat ik vind dat hij dat prima kan invullen. Ik maak mijn keuze op basis van wat ik zie in wedstrijden, in invalbeurten en op het trainingsveld. Uiteraard missen wij Alireza Jahanbakhsh nog en is er met Javairo Dilrosun een rechtsbuiten weggegaan. Dan blijven er een x aantal over, en dan vind ik dat we met Bart en Igor voor deze wedstrijd de beste keuze maken."

Kenneth Perez verbaasde zich over die keuze. Het lijkt een signaal naar Luka Ivanusec, Yankuba Minteh en Leo Sauer. "Nou ja, dat zouden ze zo kunnen interpreteren, maar dat is niet de reden om het te doen", aldus Slot.