Oud-keepers van Feyenoord spreken over situatie Bijlow

Harde woorden voor Bijlow: 'Feyenoord moet zich afvragen: 'Hoe nu verder?''

7 februari om 10:16
Laatste update: 7 februari om 13:47

Joop Hiele, Ed de Goey en Edwin Zoetebier hebben te doen met Justin Bijlow. Toch vinden de voormalig doelmannen ook dat de Rotterdamse club en hun opvolger wel eens achter de oren mogen krabben. Zij vinden dat Feyenoord erachter moet komen hoe deze blessures ontstaan.

"Ik ga er nog steeds vanuit dat het pech kan zijn", vertelt De Goeij over de situatie van Bijlow bij ESPN. "Als je kijkt hoe deze blessure weer tot stand komt. Hij heeft zijn warming-up normaal doorstaan, speelt gewoon een half uur, niks aan de hand, en dan schiet het er bij het inspelen van de back ineens in. Dat kan altijd gebeuren, hoe fit je ook bent. Als hij met kracht had geschoten was de blessure misschien wel nog ernstiger geweest."

Volgens de voormalig Feyenoord-doelman Joop Hiele ligt het anders. Hij trekt, hoe moeilijk hij het ook vindt, een andere conclusie. "Voor een sportman is dit natuurlijk verschrikkelijk. Maar je moet je ogen ook niet sluiten voor de werkelijkheid. Hij is elk seizoen langdurig uitgeschakeld en mist de helft van de wedstrijden. Feyenoord moet zich echt af gaan vragen 'hoe nu verder?'"

Zoetebier vindt het ook verschrikkelijk voor Bijlow, maar hij zou hem altijd als eerste keeper bij Feyenoord houden. "Als Wellenreuther er vrede mee heeft, kan het wat mij betreft volgend jaar ook zo doorgaan. Weet je wat het is? Ik predik wel het liefst een Nederlandse keeper, omdat ik vind dat je als club ook een verantwoordelijkheid hebt naar het Nederlands elftal. Voor mij is er geen twijfel."