Vermoedelijke opstelling Feyenoord voor bekerduel met AZ

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot schuift en stelt twee andere namen op

7 februari om 08:00
Laatste update: 7 februari om 09:09

Feyenoord won zondag met 0-1 van AZ en wil dat kunstje woensdagavond in de eigen Kuip herhalen. Ditmaal in de kwartfinale van de KNVB Beker. VoetbalPrimeur neemt de vermoedelijke opstelling van Feyenoord met je door. 

De overwinning in Alkmaar proefde bitterzoet voor Arne Slot en Feyenoord. Wéér viel Justin Bijlow geblesseerd uit en wéér staat de geplaagde sluitpost enkele weken aan de kant. Gelukkig voor Feyenoord is daar altijd nog de solide stand-in Timon Wellenreuther, die woensdag als 'eerste keeper' aan het bekerduel met AZ begint. 

In de defensie van Feyenoord worden er geen verrassingen verwacht. Vaste namen Lutsharel Geertruida, David Hancko, Gernot Trauner en Quilindschy Hartman zullen naar alle waarschijnlijkheid ook woensdag gewoon starten. 

Op het middenveld lijkt Slot te schuiven en Calvin Stengs weer op de nummer 10-positie te posteren. De spelmaker kan rekenen op rugdekking van de onomstreden Mats Wieffer en Quinten Timber. Ramiz Zerrouki zal in dat geval weer op de bank plaatsnemen. 

Door het schuiven van Stengs komt de rechtsbuitenpositie weer open te liggen. De van de Afrika Cup teruggekeerde Yankuba Minteh lijkt dan ook de voornaamste kandidaat om tegen AZ de rechterflank te bestrijken. Anders is gelegenheidsrechtsbuiten Bart Nieuwkoop een optie. In de punt van de aanval lijkt Slot vast te houden aan Santiago Gimenez, al heeft hij met de teveneens teruggekeerde Ayase Ueda een extra wapen in huis. Op de linksbuitenpositie wordt Igor Paixão verwacht. 

Vermoedelijke XI Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Hancko, Trauner, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Vermoedelijke XI AZ: Ryan; Sugawara, Goes, Bazoer, Moller Wolfe; Clasie, De Wit, Mijnans; Van Bommel, Sadiq, Addai. 

Feyenoord - AZ begint woensdag om 21.00 uur. De winnaar van het duel stoot door naar de halve finales van het bekertoernooi.