Moddergooien in arbitragezaak Team Jonk en FC Volendam

'Hardnekkig gerucht' in palingsoap FC Volendam: 'Team Jonk eist anderhalf miljoen'

7 februari om 07:30

In Volendam klinkt het 'hardnekkige gerucht' dat de tegeneis van Team Jonk in de arbitragezaak met FC Volendam zo'n anderhalf miljoen euro bedraagt. De club eist juist weer tienduizenden euro's van het clubicoon. Dat meldt De Telegraaf

De krant schrijft dat de arbitragezaak van woensdag 'een groot moddergevecht' dreigt te worden. Joost Quant, de advocaat van Team Jonk, werd bereid gevonden een korte toelichting te geven. "Dat bedrag komt niet bij ons, maar kennelijk bij FC Volendam vandaan", beweert hij. "Het is een vraagteken hoe zij eraan komen. Ik kan alleen vertellen dat wij in onze terugvordering hebben gesteld dat de gedragingen van FC Volendam en de voortdurende aanvallen op de personen van Team Jonk de relatie hebben verstoord en het werk vrijwel onmogelijk hebben gemaakt."

Wat eist Team Jonk dan wel? "Team Jonk heeft gesteld dat de rvc van FC Volendam in arbeidsgerechtelijke zin ernstig verwijtbaar heeft gehandeld." De contracten van de betrokken personen lopen tot medio 2026, schetst Quant. "Dan is het gebruikelijk dat je als werknemer een billijke vergoeding vraagt." De zaak van woensdag gaat alleen over de situatie van Wim Jonk en voormalig trainer Matthias Kohler, benadrukt Quant. 

Hoe komt FC Volendam dan bij een bedrag van anderhalf miljoen euro? "Door ons is slechts de bandbreedte aangegeven die de arbitragecommissie heeft om de vergoeding toe te kennen", verklaart de advocaat. "Daar heeft FC Volendam zijn eigen berekening op losgelaten." Quant suggereert dat FC Volendam op die manier aan anderhalf miljoen euro is gekomen, zodat de club kan voordoen alsof Team Jonk verantwoordelijk zou zijn voor een eventueel faillissement van de club aan De Dijk. 

Het is volgens de advocaat van Team Jonk opnieuw een voorbeeld van hoe FC Volendam de cijfers presenteert en met de zaak omgaat. "Er is geen oog voor nuance en alleen de uitersten worden geframed", aldus Quant. "Natuurlijk hebben wij een tegenvordering ingesteld. Wie kaatst, kan de bal verwachten."

Jaap Veerman, bestuursvoorzitter van FC Volendam, werd niet bereid gevonden een reactie te geven.