Slot grondlegger van Feyenoord-variant

Slot grondlegger van Feyenoord-variant: 'Hij zei: we moeten het eens anders doen'

6 februari om 20:56

Mats Wieffer heeft een boekje opengedaan over de variant waaruit hij afgelopen weekend tot scoren kwam. Volgens de middenvelder was dat op initiatief van trainer Arne Slot.

Aan het begin van het duel tussen AZ en Feyenoord kregen de Rotterdammers een vrije trap. Nemer Calvin Stengs besloot niet op doel te schieten, maar Quinten Timber aan te spelen. De middenvelder schoot op de paal, waarna de bal voor de voeten van Wieffer terecht kwam. De Oranje-international was wél trefzeker en was daarmee verantwoordelijk voor de enige goal van de wedstrijd. "We hadden het hier wel vaker over", zegt Wieffer tegen de clubkanalen over de variant.

"De trainer (Arne Slot, red.) had al een paar keer gezegd: we schieten er nooit één normaal in, dus we moeten het maar een keer anders doen. Toen dachten we: we gaan het een keer op deze manier doen", gaat Wieffer verder. "Misschien gaat hij met wat geluk erin omdat de bal eerst op de paal komt, hij bij mij terugkomt en ik hem erin schiet. Maar het is wel mooi dat het ook zo kan."

De fans van Feyenoord hoeven echter niet nog veel meer nieuwe varianten te verwachten. "Nee, op het moment hebben we niet heel veel meer in de trucendoos zitten. Het is misschien wel een keer voor herhaling vatbaar. Voor mij in ieder geval wel, we gaan het zien", besluit Wieffer.