Legendarische Real Madrid-keeper overleden

Legendarische doelman Real Madrid op 76-jarige leeftijd overleden

6 februari om 13:15
Laatste update: 6 februari om 13:37

Miguel Ángel, een van de grootste doelmannen uit de geschiedenis van Real Madrid, is op 76-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van ALS. Dit bevestigt de Spaanse club via haar eigen clubkanalen.

Gedurende de achttien seizoenen dat de keeper het shirt van Real Madrid droeg, van 1968 tot 1986, won hij twee UEFA Cups, acht landstitels en vijf Spaanse Bekers. De voormalig doelman kwam achttien keer uit voor het Spaanse nationale elftal. Hij maakte deel uit van de selectie tijdens de WK’s in Argentinië in 1978 en in Spanje in 1982.

Miguel Ángel was een groot deel van zijn leven verbonden aan Real Madrid. Naast zijn achttien seizoenen als speler bekleedde hij verschillende functies, zoals teammanager van het eerste team, keeperstrainer en directeur van het voormalige trainingscomplex van Real Madrid. Naast zijn tijd bij De Koninklijke kwam Miguel Ángel ook uit voor CD Castellón.

Real Madrid spreekt in het bericht haar medeleven uit aan zijn vrouw, kleinkinderen, familieleden, collega's, geliefden en alle Madridistas.