Sneijder voorziet spitsenduo Depay en Brobbey bij Oranje

Sneijder ziet 'perfect' spitsenduo voor Oranje op EK: 'Kan om hem heen spelen'

6 februari om 10:32

Wesley Sneijder voorziet een tweespitsensysteem bij het Nederlands elftal op het aankomende EK. De recordinternational van het Nederlands elftal denkt dat Memphis Depay om Brian Brobbey heen kan zwerven.

Brobbey verkeert momenteel in bloedvorm bij Ajax, terwijl Memphis bij Atlético Madrid steeds meer zijn stempel drukt. Bij Veronica Offside wordt er gespeculeerd over de spelers die bondscoach Ronald Koeman op het EK moet opstellen. "Depay is een valse spits, die de bal gaat zoeken. Dan moet je een aanspeelpunt houden, dus met Brobbey zou dat perfect passen", stelt Sneijder.

"Depay kan om Brobbey heen spelen en dan heb je open zijkanten. Depay kan ook de hoeken in duiken. Maar Brobbey is het aanspeelpunt, daar is geen twijfel meer over, toch?" Brobbey maakte dit Eredivisie-seizoen tot dusver dertien goals in negentien wedstrijden.

Sneijder is van mening dat Oranje in Duitsland moet afstappen van een 4-3-3-formatie. "We moeten weer 4-3-3 spelen...", zucht Sneijder. "Waarom? We moeten zorgen dat we die finale halen. Hoe dat gebeurt, kan ons niet schelen."