Marco van Basten geeft mening over Memphis Depay

Cocu gaat in op mogelijk spitsenduo Oranje: 'Brobbey is de toekomst'

6 februari om 11:45

Een fitte Memphis Depay kan een belangrijke rol in het Nederlands elftal spelen op het EK, stelt Marco van Basten. Bij Rondo op Ziggo Sport is de voorhoede van Oranje voer voor gesprek.

Van Basten stelt dat wanneer Memphis speelt zoals hij de afgelopen weken deed, hij van waarde is voor het Nederlands elftal. De tafelgast vindt wel dat zijn huidige vorm wordt overdreven. "Hij heeft nu een paar wedstrijden gespeeld, maar zondag tegen Real Madrid heb ik hem ook niet gezien", zegt San Marco. Over de kwaliteiten van de spits twijfelt Van Basten niet. "Hij is een goede voetballer, daar hoeven we niet over te discussiëren." Volgens de oud-international is het voor Memphis nu van belang om veel te gaan spelen en om zich nog meer te laten zien. In dat geval zou hij een grote rol kunnen gaan spelen op het EK in Duitsland.
 
De roep om Brian Brobbey als eerste spits van Oranje wordt de laatste weken steeds groter. Guus Hiddink en Phillip Cocu, die ook aan tafel zaten bij Rondo, zouden met zowel Memphis als Brobbey spelen op het aankomende EK. "Memphis in goeden doen maakt altijd goals en Brobbey is de toekomst. Ze zouden zeker aanvullend op elkaar kunnen zijn", aldus Cocu.