Berghuis ontvangt lof van Kieft

Kieft geniet tijdens Ajax - PSV: 'Hij is natuurlijk een geboren voetballer'

6 februari om 09:50

Wim Kieft is vol lof over de rol van Steven Berghuis bij de openingstreffer van Ajax tegen PSV (1-1). De rechtsbuiten stuurde Ajax-spits Brian Brobbey in de diepte met de buitenkant van zijn linkervoet, wat op goedkeuring kan rekenen van Kieft.

"Ik vond die pass op Brobbey... Dan moet je echt kunnen voetballen hoor", vertelt de oud-voetballer aan tafel bij Veronica Offside. "Het is wel een vrije pass, maar de bal lag ook nog een beetje onder hem. Je moet hem op de goede snelheid geven."

Kieft stelt dat Brobbey pech had met zijn aanname. Door het snel reageren van Berghuis kon Ajax alsnog de score openen. "Berghuis sluit meteen bij en dan is zijn aanname ook meteen zo dat de bal goed ligt. Hij is een geboren voetballer, natuurlijk."

Het duel tussen Ajax en PSV in de Johan Cruijff ArenA eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel en dit betekent dat de Eindhovenaren ongeslagen blijven in de competitie. De Amsterdamse club blijft door de remise vol in de race voor de derde plek en het felbegeerde ticket voor de voorronde van de Champions League.